Mi Nők Divat &Szépség &Életmód &Illem

Miért fontos a haj és smink próba az esküvő előtt?

Szerencsére egyre kevésbé kell győzködni a menyasszonyokat a próba fontosságáról, sőt ma már ez természetes részévé vált a készülődésnek.
De miért is olyan fontos? Egy biztos, a szakemberek nem a maguk szórakoztatására és a menyasszonyok amúgy is kevés idejének elrablására találták ki 🙂

Többnyire ez az első találkozás a vendég és a szolgáltató között, első lépésben ekkor derül ki, hogy a közös munka mennyire lehet eredményes. Általában ezzel nem szokott gond lenni, egy megfelelő tapasztalattal rendelkező fodrász, sminkes képes felismerni a vendég stílusát, felmérni az igényeit első látásra.

Ezt követi egy konzultáció, ami gyakran több időt vesz igénybe, mint maga a frizura vagy smink elkészítése. Egyértelmű, hogy erre az esküvő napján nem lenne idő.
A beszélgetés során elemezzük az esküvő minden részletét – ruha – hajdísz – fátyol – ékszerek – az esküvő stílusa – témája – helyszíne – időbeosztása – díszlet színei – vőlegény külső adottságai és öltözetének szín összeállítása.
Azt hiszem minden pont egyértelmű, hogy miért fontos, talán az utolsó kíván egy kis magyarázatot. Nem a kíváncsiskodás vezérel minket, hogy vajon milyen párt választott magának a menyasszony 🙂 Ugyanis figyelembe kell vennünk a frizura elkészítésénél a vőlegény alkati adottságait, hiszen egy jól megválasztott frizurával nem csak a menyasszonyt szépíthetjük, hanem az ifjú pár harmonikus megjelenését is elősegíthetjük, mert az összhang a legfontosabb. Gondolok ezalatt például arra, ha hasonló magasak a pár tagjai, nem készítünk fejtetőn magas feltűzést.

Mire ez a beszélgetés lezajlik a szakember már tudja a kívánságot, megismerte a hozott képet és felmérte vendége külső adottságait – a haj minőségét, mennyiségét, hosszát – arcformát – arányokat.
Ennek fényében kezdődhet a tervezés és a produktív munka!

Ami még lényeges lehet, hogy a felhasználni kívánt díszek ne maradjanak otthon, persze ha vannak, ha nincs ebben is tudunk segíteni.
Fontos a próba frizuráról tudni, hogy nem olyan a kidolgozása, mint a nagy napon készített feltűzésnek. Az esküvő napján egy sokkal precízebb, kidolgozottabb munkát kap az ara, a megfelelő finish termékek használatával. Ez vonatkozik a próbasminkre is.
Ezen alkalom keretein belül pontosítjuk a nagy nap időbeosztását is, ami szintén fontos és nem kis tervezői munkát igényel, hogy minden zökkenőmentesen és gördülékenyen haladjon.

Remélem sikerült rávilágítanom, hogy miért és mennyire fontos ez a lehetőség, akár frizuráról akár sminkről legyen szó.
A próba után a legtöbb menyasszony megnyugszik, felszabadul, hogy az esküvői készületek egyik kényes és központi kérdése megoldásra talált 🙂

Drop a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük