Mi Nők Divat &Szépség &Életmód &Illem

A tökéletes menyasszonyi frizura titka

Az esküvőn viselt frizura a legtöbb esetben a menyasszony és a kiválasztott fodrász közös megbeszélésén és megegyezésén alapul. Nem vitatjuk, hogy sok jó ízlésű nő van, aki tudja, hogy mi áll jól neki és mi a legelőnyösebb viselet számára, mégis ahogy a ruhaszalonban is segítséget kérünk az álom ruha kiválasztásában, ajánlom, hogy ez a fodrásznál se legyen másképp.
Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hagyjunk magunkra rábeszélni valamit, ami az egyéniségünktől merőben eltér, megjegyzem ilyet egy felkészült, tapasztalt fodrász nem is tenne. Csupán az a kérésem kedves menyasszonyok, hogy vegyétek figyelembe a szakember javaslatát is, akinek szintén az a célja, hogy a legelőnyösebb vonásaitokat hangsúlyozza ki!
Természetesen, mint minden fodrász, mi is örülünk a hozott képeknek, mert az egy nagyon jó kiindulási alap.
Szeretnék néhány olyan támponttal segítséget nyújtani, az ötlet gyűjtéshez, melyeket a szakemberek is mindig szem előtt tartanak.
Tehát íme néhány szakmai szempont, mely alapján elkészül az egyénre szabott menyasszonyi frizura.

1. A menyasszony egyénisége, komfortzónája
Attól a pillanattól mikor belép a vendég az üzletbe, és az ajtótól a székünkbe kerül, már körvonalazódik a fodrász számára, hogy milyen típusú frizurák jöhetnek szóba, illetve zárhatók ki.
Erre a gyors véleményformálásra kb. 3 percünk van, ez idő alatt diszkréten végigpásztázzuk a vendéget, jelenlegi hajviseletét, sminkjét, öltözködési stílusát, testbeszédét, kommunikációját. Ezek mind fontos tényezők, de a mi esetünkben a hajviselete a legfontosabb. Induljunk ki abból, hogy a legtöbb menyasszonynak hosszú illetve félhosszú haja van, amikor belép az üzletbe az általa elkészített és komfortosnak érzett mindennapi hajviselettel érkezik, vagyis számára ez a komfortzónája, amiből kicsit ugyan mindig kimozdítjuk, de túlságosan nem érdemes, mert kényelmetlenül fogja érezni magát.
Nos, mit is értek ez alatt?
* Van frufru vagy nincs, ha van milyen típusú (oldal, teljes, tépett, tömör stb.)?
* Hajviselete feltűzött, leengedett netán félfeltűzött?
* Van-e benne bármilyen kiegészítő?
* Van-e választék, ha igen hol?
* Hol és milyen mértékben van megemelve illetve lelapítva a frizura?
* Arc és a fülek mennyire vannak eltakarva illetve szabadon hagyva?
A fent említettek, mind sokat segítenek a kezdő lépésekhez.

2. A menyasszony által kiválasztott frizura képe
Ezzel közelebb kerülhetünk kicsit az ara ízléséhez, elképzeléséhez. Mindenképpen figyelembe is vesszük a további munkánál, de inkább támpontként szolgál, nem egy görcsösen követendő sablonként, hiszen mindig a személyre szabott munka a legfontosabb!
Jöhet is a következő, a legdominánsabb szempont…

3. A menyasszony külső adottsága
Ez az a pont, amit egy fodrász sem hagyhat számításon kívül, még ha nem is túl precíz vagy nem igazán gyakorlott a témában, reményeim szerint legalább ezt az egy pontot minden esküvői frizurát elvállaló fodrász szem előtt tartja.
Meglehetősen részletes téma, a későbbiekben egy önálló cikkben fogom részletesen bemutatni, most csupán vázolni szeretném, mely külső adottságok befolyásolhatják a megfelelő frizura kiválasztását.
* Először is, ami szerintem mindenki számára egyértelmű a haj hossza, mennyisége és minősége.
* Következő az arcforma, minden arcformához más és más frizura illik, a frizurával korrigálunk is.
* Az arányok a soron következő szempont: fül – orr – szem – száj – homlok – nyak – váll – mellek – hát szélesség
* És a ráadás kitétel a vendég „heppje” a legtöbb nőnek van olyan rész a fején, amit nem szeret és görcsösen takargatna, legtöbbször ezek nem szembetűnő problémák vagy hibák csak egy rossz berögződés, de ezt mindenképpen tiszteletben kell tartani.

4. A menyasszonyi ruha
A ruha nagyon fontos: szabása, stílusa, színe, anyaga
Ez miért is fontos? Azonnal ismertetem két példa segítségével.
Pl./1. Van egy dekoltázs-váll-nyak résznél zárt ruhánk, nos ebben az esetben nem lenne előnyös egy leengedett frizura, túl sok, túl zárt hatást kölcsönözne és a tekintetet is csak egy pontba vonzaná, nem figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogyha a menyasszony nem túl magas és nincs hosszú nyaka, még jól össze is nyomja és tömzsi hatást kelt
Pl./2. Van egy aszimmetrikus felső résszel rendelkező ruhánk, ehhez előnyös lehet egy féloldalas tarkó konty, csak éppen nagyon nem mindegy hogy az melyik oldalra kerül (értelem szerűen nem azonos oldal az előnyös).
Sorolhatnám még a példákat, de úgy gondolom ez így is érthető volt.
A lényeg, ha egy mód van rá a menyasszony hozzon magával egy képet a kiszemelt ruháról, vagy legalább ha a konkrét darab nincs is meg, legyen elképzelése a ruhája stílusát illetően, mikor a fodrászhoz megy.

5. A kiegészítők (hajdíszek, ékszerek)
A hajban viselni kívánt kiegészítők fontosságát, azt gondolom nem kell külön ecsetelnem, természetesen ezzel kapcsolatban is jó ha megvan az elképzelés, mikor a frizurát próbáljuk. Nem baj ha nincsenek még megvéve a díszek, de azt, hogy milyen jellegűt szeretnénk döntsük el addigra. Gondolok ez alatt, arra, hogy lesz-e fátyol vagy nem, ha igen milyen típusú.
Vagy a hajdíszek közül mit szeretnénk, mert a választék nagyon széleskörű: fésűk, hajcsavarok, hajdrótok, hajpántok, tiarák, virágok, esetleg élő virágok stb.
Az ékszerek esetében a fülbevaló és a nyaklánc lehet érdekes a fodrász számára, feltéve, ha az ara szeretne viselni.

6. Az esküvő stílusa, témája
Tapasztalataink szerint, Magyarországon még mindig a klasszikus esküvők a legnépszerűbbek.
Ez a pont igazából azoknak lehet érdekes, akik rendhagyó esküvőt terveznek, esetleg van az esküvőnek egy konkrét témája, netán valamelyik kor szellemiségét szeretné tükrözni. Ebben az esetbe egy kicsit szűkösebb palettán mozoghat a fodrász képzelete, de természetesen ez is egy izgalmas feladat.

7. Az aktuális divat
Ez az egy pont, ami folyamatosan változik, leggyakrabban egy-egy elemet emelünk ki az aktuális divat őrületből. A jelen állások azt mutatják, hogy 2015-ös év trendje hatással lesz 2016-ra is, idén is népszerű a tarkókonty, a laza hullámok és a fonás. Kiegészítőkben pedig bátran választhatunk hangsúlyosabb darabot, vagy akár élő virágot is.

Remélem sikerült segítséget nyújtanom a választásban és bízom benne, hogy rá tudtam világítani, hogy egy menyasszonyi frizura elkészítése nem egy rutin szalonmunka eredménye – legalábbis nem szabadna, hogy az legyen – ez egy nagyon összetett, felelősségteljes és bizalmi feladat, amihez jól át kell gondolnunk, hogy kit választunk.
Minden kedves Menyasszonynak sikeres választást kívánok, akinek pedig elnyertük a tetszését várjuk szeretettel üzletünkbe, hogy együtt tervezzük meg az álomfrizurát!

Dinasztia Mesterfodrászat & Szépségbutik
Jurinkovits Éva: 0670-233-3682
Üzlet: 06-1-403-1539
Üzlet mob.: 0630-530-5482

Drop a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük