Keratinos hajsimítás

Napjainkban meglehetősen közkedvelté vált a tartós hajegyenesítés.  Az üzletben is gyakran kaptunk a témával kapcsolatos kérdéseket, de eddig nem népszerűsítettük az eljárást, mivel elolvasva a különböző termékek összetételét nem nyerte el a tetszésünket, az eddigi eljárások túl drasztikus beavatkozást követeltek a haj szerkezetében. Félelmeink be is bizonyosodtak, hiszen egyre több problémát hallani az elmúlt időszakban használt kezelésekről. Most viszont megérkezett az a termék, amit jó szívvel ajánlunk mindenkinek, aki a témában érdekelt.11819857263_a5be2afb2e_b
A keratinos hajsimítás egy egyedülálló, hajkímélő és regeneráló rendszer, mely segítségével gyönyörűen fénylő, kezelhető, formázható és egyenes hajkoronát tudunk létrehozni.

Először egy kifejezést kell tisztáznunk, hogy miért is nevezzük hajsimítónak a kezelést és nem hajegyenesítőnek? A válasz egyszerű, a termék nem töri meg a kén-kötéseket a hajban, csupán átrendezi azokat, a hidrolizált keratinnak (mely támogatja a haj új formájának tartósságát) és a negyedelt kollagénnek köszönhetően (mely a haj rugalmasságáért felel) áthatol a hajon, puhává és simává téve azt. Tehát mivel nem kémiai kezelésről van szó vagyis kénkötéseket nem bontunk meg, így bátran lehet formázni, csavarni, beszárítani és akár festeni is a hajat a kezelés után, még az egyéb termékeknél szokásos 48 órát sem kell kivárni. Ráadásul még a nedvességtől való visszagöndörödéstől sem kell tartani.

Miért lesz a keratin terápiától egyenes a haj?

A haj közel 90%-ban egy speciális fehérjéből, a keratinból áll. Az köztudott, hogy a haj különféle megbetegedéseit, töredezettségét, sérülékenységét lehet keratinos készítményekkel kezelni. Ami viszont kevésbé elterjedt információ, hogy a haj egyenességét vagy éppen göndörségét is a keratin okozza. Tehát a hajszerkezet keratinból épül, és ez határozza meg, hogy egyenes lesz-e, ebből következően logikus, hogy plusz keratin bevitellel tudjuk egyenesíteni a hajat, vagyis azzal az anyaggal kezeljük, amiből egyébként is áll, így egyszerre ápoljuk és egyenesítjük.

Alkalmazható a termék igénybe vett hajakra is?

Igen, nagyon is, mivel extra adag keratin található benne, egy igazi „vitalitás bomba”, ami azonnal feltölti a haj sérüléseit, élettel és fénnyel megtöltve. A beépülő keratin pedig súlyánál fogva egyenesít. A hatás 3 hónapig tart (ápolás függő). A fentiekben említett okok miatt a vegyileg kezelt hajak esetében sokkal látványosabb simítást és puhaságot érhetünk el, hiszen a keratinnak lehetősége van beépülni a hajba. Ezért a szerkezetileg sérült hajaknál érjük el a leglátványosabb eredményt! Szerkezetileg „sérült” hajnak számít, minden vegyszeres műveleten átesett haj, ilyen pl. a szőkített vagy festett haj. Az erőtlen és vékony szálú haj is megerősödik, új életre kel, szintén az extra adag keratinnak köszönhetően.

Milyen esetben nem ajánlott a kezelés?

Hennával és Brasil Cacau-val kezelt hajaknál

Miért érdemes kipróbálni a kezelést?

* Egészséges hajsimítás, azonnali, látványos eredmény
* Extrán ápolt, ragyogó haj azonnal
* Selymes, lágy tapintású frizura
* A kezelés után azonnal festhető haj
* A kezelés után azonnal festhető haj
* 2-3 hónapig tartó eredmény
* Erőtlen, vékony szálú haj is feltöltődik
* Nem kell tartani a nedvességtől és párától való visszagöndörödéstől
* Könnyen formázható frizura

Főként kinek ajánljuk a keratinos hajsimítást?

* Göndör hajú vendégeinknek, akik egyenes hajra vágynak
* Roncsolt, vegyileg kezelt hajú vendégeinknek, akik visszaállítanák hajuk egészségét
* Erőtlen vékony szálú hajakra, ami feltöltődik az extra adag keratinnak köszönhetően
* Fakó, sprőd, kreppesedésre hajlamos frizurájú vendégeinknek, akik lágy, selymes és fényes hajkoronát szeretnének
* És minden hölgynek, akinek az egészség is fontos nem csak a szépség

Újdonság – Natúr hajú vendégeknek is van megoldás!

Eddig a természetes hajak esetében nem érhettünk el kimagasló eredményt, mivel a haj kisebb sérüléseibe volt képes csupán beépülni a hatóanyag, így a simítás mértéke igen csekély volt. Ezért sajnos a natúr hajú vendégeket vissza kellett utasítanunk.
DE!!! Megérkezett a megoldás, egy előkezelőnek köszönhetően már a natúr hajaknál is intenzívvé válik az egyenesítő hatás.
Így most már nem csak a festett hajú vendégek “kiváltsága” ez a kezelés. Az árképzésnél + költséget jelent ez a kiegészítő szolgáltatás, de hangsúlyozom kizárólag a natúr hajú hölgyeknek van rá szükségük!

Miből áll a kezelés?

A kezelés 2,5-3 órát vesz igénybe, haj mennyiségtől és hossztól függően. Ebből 20 perc a várakozási idő, ami az anyag hatóideje, a fennmaradó részben a fodrász folyamatosan dolgozik a fejen.

A kezelés 6 lépésből áll:

  1. lépés: 10 perces hajmosás
  2. lépés: hajszárítás és a hatóanyag felvitele
  3. lépés: 20 perc hatóidő után újra hajszárítás
  4. lépés: hajvasalás
  5. lépés: a haj kiöblítése és a pakolás felvitele
  6. lépés: hajszárítás és formázás


Igényel valamilyen otthoni ápolást a terápia?

Arra kell odafigyelni, a minél hosszabb tartósság érdekébe, hogy só, szulfát és parabén mentes sampont és kondicionálót használjunk. Ha ismerünk ilyet, bátran használhatjuk. De ha nem találunk ilyet, a termékcsaládnak is van saját samponja és kondicionálója, amit direkt a kezelések közti otthoni ápolásra fejlesztettek ki, hogy minél hosszabb ideig tartós legyen az egyenesítés, fényes és puha maradjon a haj.

Rövid leírás az otthoni ápolókról:

Sampon: szulfátok, sók és parabének nélkül
Gyengéden tisztítja a hajat és segít meghosszabbítani a szalonkezelések közötti időben az elért eredmény tartósságát. A sampon keratinnal és babassú olajjal gazdagított formulája a hajat lággyá, könnyen kifésülhetővé és fényessé teszi.

Kondicionáló krém: szulfátok, sók és parabének nélkül.
Táplálja és hidratálja a hajat, segít meghosszabbítani a szalonkezelések közötti időben az elért eredmény tartósságát. Keratinnal és babassú olajjal gazdagított formulája a hajat lággyá, könnyen kifésülhetővé és fényessé teszi.

Mennyibe kerül a kezelés?

Festett haj esetén: 18000 Ft – 25000 Ft (a haj hosszának és mennyiségének függvénye)
Natúr haj esetén: 20000 Ft – 28000 Ft (a haj hosszának és mennyiségének függvénye)

Minden kedves hölgyet szeretettel várunk, akinek fontos az egészséges és szép haj, és nem utolsósorban vágyik egyenes és könnyen kezelhető frizurára!

Elérhetőségünk!